-Premi Memorial Joan XXIII per la pau 2017

You are currently viewing -Premi Memorial Joan XXIII per la pau 2017

L’acte de l’entrega va tenir lloc a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet el 2 de maig de 2018. Ja en absència d’en Jaume, el guardó el va recollir la seva esposa M Pilar Massana. Van compartir reconeixement amb la Plataforma Stop Mare Mortum, amb la que en Jaume es sentia molt identificat. Al saber-ho, deia ”ells si que es mereixen aquest reconeixement”.

L’acte presidit per Montserrat Salvat, Joan Botam i Arcadi Oliveres, es va iniciar amb la benvinguda de l’Alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. La semblança d’en Jaume va anar a càrrec de Maria Villanueva, professora de la UAB i companya a la UAB durant més de 30 anys. Va ser el propi Jaume qui li va demanar si acceptava fer aquesta presentació.

La lectura del poema Angelo Roncalli, de Joan Oliver- Pere Quart, va ser llegit en català per Josep M Valero, en castellà per Montse Santolino, en gallec, per Maruja Soliño i en euskera per David Fernández.

M Pilar Massana va agraïr les moltes mostres d’estimació rebudes i va dedicar el premi als presos polítics, especialment a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Les amigues i amics de l’Hospitalet de Música per la llibertat van aportar cançons reivindicatives molt en consonància amb el pensament d’en Jaume.

Tot l’acte va ser especialment càlid i emotiu, amb la sala plena a vessar.

Invitació a l'acte
Invitació a l'acte
Invitació a l'acte de lliurament del memorial Joan XXIII per la pau 2017
La mesa de l'acte
La mesa de l'acte
La mesa de l'acte: Arcadi Oliveres, Montserrat Salvat, Joan Botam
Música i cant
Música i cant
Música i cant
Assistents
Assistents
Persones assistents a l'acte
Assistents
Assistents
Persones assistents a l'acte
Foto final de grup
Foto final de grup
Foto final de grup
Montserrat Salvat i Pilar Massana
Montserrat Salvat i Pilar Massana
Montserrat Salvat i Pilar Massana amb el guardó

Deixa un comentari