Activitats

TROBADA JAUME BOTEY i VALLÉS

Des del Llegat d’en Jaume prenem el compromís de seguir construint esperança, des de la seva manera de fer i d’actuar, amb coherència, profunditat i creant ponts a nivell local, nacional internacional. Seguir construint esperança des de les utopies, compartint el coneixement i el compromís social , establint relacions entre col·lectius diversos, impulsant alternatives per un món just, igualitari, sostenible, fraternal i solidari.
El Llegat d’en Jaume som nosaltres, el conjunt de persones que des dels diversos projectes, grups i entitats ell s’hi havia implicat. Una vida intensa i viscuda amb intensitat a, entre d’altres espais:

Escola d’adults de Can Serra 1971, Cristians pel Socialisme 1971, Casa de Reconciliació de Can Serra1974, Cooperativa l’Olivera 1974, Objectors de consciencia de Can Serra 1975, Comitè Oscar Romero1983, Centre d’Estudis de l’Hospitalet1984, Casa de Nicaragua 1988, Chiapas1994, Casa de la Solidaritat1994, Coop 57 1995, Cristians en la diàspora 1997, Cristianisme segle XXI 2000, Tancada dels sense papers a l’església del Pi 2001, Fòrum Social Mundial 2001, Fòrum Mundial de Teologia 2001, Aturem la Guerra 2002, Fòrum Català de Teologia i Alliberament 2010, Renda Garantida Ciutadana 2012, Procés Constituent 2013, Luz de Todos-Guatemala 2018, Hospital de campanya de Santa Anna 2018.

En aquest moment, en front la crisi social, econòmica i política evidenciada amb la pandèmia, es manifesta, més que mai, la impossibilitat que el capitalisme pugui donar una resposta col·lectiva i solidària. La crisi, un cop més, està deixant de costat gent de tot arreu, d’aquí i de l’altre extrem del món.

Davant d’aquesta realitat proposem, d’una banda, una trobada d’intercanvi d’experiències alternatives que ens facin avançar cap a una concepció humana i més solidària del món. D’altra banda, promovem una trobada de persones que impulsen accions transformadores, alternatives davant la crisi pandèmica.

La Trobada Jaume Botey i Vallés s’inicia engany de manera virtual i ho fem compartint projectes que tenen una especial significació pel Llegat. Us convidem a difondre’ls i a participar en les properes Trobades presencials.


Metzineres és un programa integral de reducció de danys exclusiu per a dones i persones de gènere dissident a Catalunya que usen drogues i sobreviuen a múltiples violències. Segueix un model d’intervenció innovador basat en drets humans i transversalitat de gènere, sostingut per estratègies comunitàries on tota dona és protagonista. Es troba al Raval, a Barcelona, i va néixer l’any 2018

Veure el vídeo de les Metzineres