Centre d’Estudis de l’Hospitalet

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet és una entitat creada el 1984 per un grup de persones, entre les que hi eren la Pilar Massana i el Jaume Botey. Com el conjunt de centres d’estudis locals i comarcals, tenim l’objectiu del foment, la recerca i la divulgació del coneixement sobre la nostra ciutat. El compromís cívic amb els valors democràtics i de justícia social també és un altre dels nostres eixos d’actuació.

Al llarg de la nostra història hem posat l’accent en la consciència de pertinença a la ciutat, la memòria democràtica o la sostenibilitat, hem mantingut diverses col·leccions editorials -amb uns 50 títols- i hem col·laborat amb desenes d’entitats de dins i fora de l’Hospitalet.

Ens trobaràs a: www.celh.cat

___________________________________________________________________________________

L’Olivera

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’iniciativa social en el món rural. Cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis ecològics incorporant persones amb dificultats en tot el procés, posant les nostres capacitats i discapacitats al servei d’un projecte comú.
Vam començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya interior de secà.

Des del 2010 sumem al projecte l’experiència de Can Calopa, una masia al cor de Collserola on recuperem la vinya i elaborem l’únic vi de la ciutat de Barcelona, amb un projecte d’agricultura social que reivindica l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.

Ens trobaràs a: www.olivera.org

_____________________________________________________________________________________

Associació Cristianisme al Segle XXI

Cristianisme al Segle XXI es una Associació cristiana, oberta a tothom, que busca respondre a la pregunta: Que vol dir ser cristià el el segle XXI?

Ens trobaràs a: www.cristianismexxi.cat

_____________________________________________________________________________________

Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluis Espinal

Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) és un centre d’estudis creat a Barcelona l’any 1981. Agrupa un equip de voluntariat intel·lectual que té per objectiu promoure la reflexió social i teològica per contribuir a la transformació de les estructures socials i eclesials.

El nostre objectiu és, a través d’una REFLEXIÓ social i teològica que analitzi amb rigor, denunciï des del compromís i proposi alternatives, contribuir a la TRANSFORMACIÓ d’aquelles realitats generadores d’injustícies, per avançar cap a un món més humà i més just, i una Església més al servei dels pobres en COL·LABORACIÓ amb altres persones i entitats amb objectius semblants. El nostre treball es realitza sobretot en dos nivells, estudi i reflexió interdisciplinària a través de seminaris interns i grups de treball; i difusió mitjançant cursos, conferències, xarxes socials, i sobretot els nostres quaderns que arriben a més de 45.000 persones arreu del món.

Ens trobaràs a: www.cristianismeijusticia.net

______________________________________________________________________________________

LUZ DE TODOS, un projecte de cooperativisme i solidaritat internacional

LUZ DE TODOS és una iniciativa internacionalista de suport mutu per construir una minihidroelèctrica al poble guatemalenc de San Pablo de Tacaná. Farà factible la municipalització comunitària del servei d’electricitat per a les 170 famílies del poble maya mam que viuen a la vora del riu Coatán. L’objectiu a llarg plaç és proporcionar un servei digne, mediambientalment sostenible i econòmicament accessible per a tots els habitants de comunitats aïllades de la regió occidental de Guatemala.

Ens trobaràs a: https://www.luzdetodos.com

_______________________________________________________________________________________

Arxiu Municipal de l’Hospitalet de Llobregat

Sóm l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet de Llobregat, la nostra missió és contribuir al bon govern i promoure un rol actiu de les persones vinculant-les amb la memòria de la seva ciutat. Per a conèixer-nos més et convidem a consultar l’Inventari de l’Arxiu i el Portal d’Imatges, així com seguir el nostre butlletí.

Ens trobaràs a:

www.l-h.cat/arxiu-municipal

______________________________________________________________________________________

Revista digital PERIFÈRIA. Cristianisme, Postmodernitat, Globalització

La revista PERIFÈRIA. Cristianisme, Postmodernitat, Globalització vol ser un espai per a la reflexió i l’intercanvi d’idees obert als cristians de totes les esglésies i confessions, als que no tenen cap església, als cristians dissidents i també als que no són cristians, però s’interessen pel cristianisme o volen dialogar amb ell.

Un món desapareix i un altre està emergint. Avui conformen una única societat mundial on les formes de vida de totes les persones i pobles estan íntimament entrellaçades, les idees tradicionals de Déu, l’éssser humà i la naturalesa, o les idees modernes de progrés, subjecte, raó, estat o nació, fan aigues i les diferents formes de cristianisme, quasi sempre ben avingudes amb els poders socials i polítics, han perdut centralitat. Des de PERIFÈRIA. Cristianisme, Postmodernitat, Globalització desitgem acostar-nos a les perifèries culturals, econòmiques, geogràfiques, psicològiques i existencials, i també a totes aquelles vivencies i experiències humanes frontereres, minoritàries o diferents de les habituals. Llegir més…

Ens trobaràs i podràs disposar lliurement dels continguts a: www.revistaperiferia.org

________________________________________________________________________________________