La revista PERIFÈRIA. Cristianisme, Postmodernitat, Globalització vol ser un espai per a la reflexió i l’intercanvi d’idees obert als cristians de totes les esglésies i confessions, als que no tenen cap església, als cristians dissidents i també als que no són cristians, però s’interessen pel cristianisme o volen dialogar amb ell.

Un món desapareix i un altre està emergint. Avui conformen una única societat mundial on les formes de vida de totes les persones i pobles estan íntimament entrellaçades, les idees tradicionals de Déu, l’éssser humà i la naturalesa, o les idees modernes de progrés, subjecte, raó, estat o nació, fan aigues i les diferents formes de cristianisme, quasi sempre ben avingudes amb els poders socials i polítics, han perdut centralitat.

Estem convençuts que aquests canvis constitueixen una gran oportunitat per retrobar-nos amb la saba més original i genuina d’una fe que va començar en la perifèria de l’imperi i que va reclamar als nous creients d’anar cap a la perifèria per copsar-ne el sentit i l’abast.

Des de PERIFÈRIA. Cristianisme, Postmodernitat, Globalització desitgem acostar-nos a les perifèries culturals, econòmiques, geogràfiques, psicològiques i existencials, i també a totes aquelles vivencies i experiències humanes frontereres, minoritàries o diferents de les habituals; a formes de vida que saccegen els nostres esquemes. Volem fer-nos ressò de pensaments que sovint van a contracorrent, de reflexions a voltes marginades o silenciades, heterodoxes, que ens qüestionen i ens porten a mirar i redescobrir d’una manera nova les coses, les persones i a nosaltres mateixos.

En Jaume donava suport a la revista i figura entre els qui van impulsar-la. Quan va morir li van dedicar el número titulat Postveritat: https://www.revistaperiferia.org/uploads/2/5/0/8/25082791/periferiacpg_2018.pdf

En aquest apartat de la seva web podeu trobar un bon recull d’escrits i de vídeos sobre en Jaume: https://www.revistaperiferia.org/jaume-botey.html

Podeu visitar la revista i disposar lliurement dels seus continguts al web: https://www.revistaperiferia.org/